Stathis Courier Special Transport
Προσφορά Αποθήκευσης

Φεύγετε στο εξωτερικό;; Εκμεταλλευτείτε την οικονομικότερη προσφορά αποθήκευσης!!

Αποθηκεύστε τώρα τις οικοσκευές ή τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό από 9.50 ευρώ τον μήνα!!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κυβίσουμε τις ηλεκτρικές σας συσκευές, τα έπιπλα, τον εξοπλισμό τους γραφείου ή της επιχείρησης σας, το άρχείο σας ή οτιδήποτε άλλο έχετε προς αποθήκευση μόνο με 9.50 ευρώ ανά κυβικό τον μήνα!

ISIC GREECE

Νέα συνεργασία για την SCST και την ISIC GREECE!! Για όλους τους φοιτητές που θέλουν να περάσουν τα πιο ξεγνοιαστα χρόνια τους καλά και οικονομικά!!

Ανακοίνωση Courier

Η SCST προχώρησε στην δημιουργία εταιρείας Courier για την άμεση εξυπηρέτηση σας.

Με ταχύτητα, ακρίβεια και αξιοπιστία!!
 

Άνοδος για τον κλάδο των μεταφορών το β' τρίμηνο 2015

Ανοδικά κινήθηκε στο β΄ τρίμηνο του 2015 ο τζίρος στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων που συγκροτούν τον τομέα των μεταφορών στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές µέσω αγωγών παρουσίασε µείωση 5,4% το β΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι µείωσης 1,9% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις πλωτές µεταφορές παρουσίασε αύξηση 2,5% το β΄ τρίµηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι µείωσης 11,1% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις αεροπορικές µεταφορές παρουσίασε αύξηση 4,3% το β΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 12,7% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην αποθήκευση και στις υποστηρικτικές προς τη µεταφορά δραστηριότητες παρουσίασε αύξηση 4,6% το β΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 1,9% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωµένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες παρουσίασε αύξηση 3,4% το β΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 4,6% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Νέα & Ανακοινώσεις

Λαμβάνοντας υπόψη την συνεχή εξέλιξη στον κλάδο των μεταφορών η Scst έχει δρομολογήσει την ανανέωση του εταιρικού της στόλου καθιστώντας τον αρτιότερο με την επέκταση της στον χώρο του ψυχρού φορτίου.

 

Stathis Courier Special Trans- Δυτικά Νέα

img

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε στην εφημερίδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ, φύλλο 46, Μάιος 2017.
https://www.facebook.com/scstrans/?ref=bookmarks

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

img

Η μετακόμιση είναι μια διαδικασία που φαντάζει δύσκολη με υπομονή όμως και καλή θέληση μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε…

Πρώτα απ όλα οργανώσου…

Τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη μετακόμιση θα πρέπει να αρχίσεις τα διαδικαστικά με την ΔΕΗ, την μεταφορά του τηλεφώνου σου και της αλληλογραφίας σου ( τράπεζες, λογαριασμοί, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.)

Φτιάξε λίστα…

Μπορεί να μην είμαστε όλοι το ίδιο οργανωτικοί αλλά το να φτιάξεις μια λίστα σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τα αντικείμενα που θεωρείς απαραίτητα θα σε βοηθήσει πολύ. Κάθε φορά που θα μεταφέρεις κάτι ο ίδιος στο καινούριο σου σπίτι ή θα το πακετάρεις να το σβήνεις από τη λίστα. Θα σε βοηθήσει να μείνεις συγκεντρωμένος και να μη χαθείς στον πανικό που πιθανόν θα επικρατήσει στο σπίτι σου.

Ξεκαθάρισε τα πράγματα σου πριν τη μετακόμιση…

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι πράγματα που δεν χρειαζόμαστε ή δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ και απλά τα κρατάμε φυλαγμένα στις ντουλάπες. Η ώρα της μετακόμισης έρχεται και δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε στο καινούριο σπίτι κάτι που δεν θα χρειαστούμε. Πέρα από όλα τα άλλα θα χρειαστεί να το κουβαλήσουμε! Μια καλή ιδέα θα ήταν να χαρίσουμε τα αντικείμενα σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη ή να βάλουμε μια αγγελία πώλησης τουλάχιστον δύο μήνες πριν τη μετακόμιση.

Πάρε πολλές κούτες…

Οι κούτες μπορεί να σου φαίνονται μεγάλες όμως πρέπει να πάρεις το λιγότερο τις διπλάσιες από αυτές που νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Δεν αρκεί τα πράγματα να χωρέσουν απλά μέσα στην κούτα, πρέπει να μπορείς να τη σηκώσεις αλλά και να αντέξει το βάρος των αντικειμένων. Οπότε μην το παρακάνεις με τα βιβλία και τα υαλικά. Τοποθέτησε τα καλά ώστε να έχουν συνοχή αλλά μην τα φτάνεις μέχρι το χείλος της κούτας. Για αυτό πήρες τις διπλές κούτες… Θυμάσαι;

Tip: Κόλλησε τις κούτες γερά από την κάτω πλευρά παράλληλα και κάθετα.

Πετσέτες τις κουζίνας και παλιά σεντόνια…

Είναι ότι χρειάζεσαι για να προστατεύσεις τα εύθραυστα αντικείμενα στο σπίτι σου. Προτίμησε τις μικρές πετσέτες για να προστατεύσεις πιάτα και ποτήρια ενώ προτίμησε τα σεντόνια που πλέον δε χρησιμοποιείς για να τυλίξεις κάτι εύθραυστο μεγαλύτερου μεγέθους. Για την τηλεόραση του σπιτιού σου θα ήταν καλύτερο να προμηθευτείς φυσαλίδα. Το μαγαζί που θα πάρεις τις κούτες πιθανότατα θα έχει.

Μη φοβάσαι να γράψεις…

Ναι, ναι! Γράψε όσο περισσότερο μπορείς πάνω στις κούτες. Μπορεί να φαίνεται βαρετό και είναι όντως, όμως όταν θα φτάσεις να φορτώσεις τα πράγματα και τα να τα ξεφορτώσεις στο νέο σου σπίτι θα καταλάβεις πόσο χρήσιμο ήταν. Μην περιοριστείς στο να γράψεις στη μία πλευρά, γράψε πάνω και στα πλάγια της κούτας έτσι ώστε να μπορεί να δει και ο μεταφορέας τι υπάρχει και αν είναι κάτι που χρήζει προσοχής και ειδικής τοποθέτησης. Ανέφερε το δωμάτιο στο οποίο αντιστοιχεί και τι περίπου περιέχει. Τόνισε με έντονα γράμματα αν είναι κάτι εύθραυστο.

Μην ξεχάσεις την ταινία…

Μαζί με τις κούτες και τη φυσαλίδα απαραίτητη για μία μετακόμιση είναι η κολλητική ταινία. Προτίμησε διάφανη ταινία για τις κούτες και χαρτοταινία για τα έπιπλα.  Αφενός η διάφανη ταινία θα σου επιτρέψει να βλέπεις τι έχεις γράψει και αφετέρου η χαρτοταινία δε θα αφήσει σημάδια κόλλας στα έπιπλα σου σε περίπτωση που αποφασίσεις να τα συσκευάσεις και αυτά.

Ξεκίνα από τα λιγότερο απαραίτητα…

Άρχισε από τα δωμάτια, συνέχισε στα σαλόνι και κατέληξε στην κουζίνα. Χρησιμοποίησε τις βαλίτσες που σίγουρα θα έχεις για να βάλεις τα ρούχα σου και άφησε στοιχειωδώς κάποια ρούχα που θα μπορούν να μπουν σε μια μικρή βαλίτσα που θα έχεις αφήσει πίσω. Τα περισσότερα αντικείμενα σε ένα δωμάτιο δεν είναι ζωτικής σημασίας για τη διομονή μας στο σπίτι. Ξεκίνα να τα πακετάρεις και άφησε μόνο τα απαραίτητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σαλόνι. Μπορείς να μεταφέρεις μόνος σου μικρά και ελαφριά έπιπλα σταδιακά τις μέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι να γίνει η μετακόμιση.

Κουζίνα τι δύσκολο πράγμα…

Όπως προείπα άφησε τελευταία την κουζίνα. Μάζεψε πιάτα ποτήρια και άσε τα απολύτως απαραίτητα (θυμήσου τύλιξε με πετσέτες τα πιάτα και τα ποτήρια για να τα μεταφέρεις με ασφάλεια). Άδειασε το ψυγείο σου καταναλώνοντας τα νωπά τρόφιμα και όσα δεν μπορούν να αντέξουν εκτός. Το ψυγείο και η κουζίνα σου είναι προτιμότερο να μετακινηθούν από την μεταφορική εταιρεία λόγο βάρους και αξίας . Σε περίπτωση που το ψυγείο μεταφερθεί οριζόντια στο φορτηγό ή οριζοντιωθεί κατά την ανάβαση με πιθανό αναβατόριο πρέπει να γνωρίζεις ότι πρέπει να μείνει τουλάχιστον 6 ώρες εκτός λειτουργίας.

Καθάρισε το καινούριο σου σπίτι…

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το σπίτι θα λερωθεί την ημέρα της μετακόμισης. Παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να το έχεις καθαρό για να τακτοποιείς τα πράγματα που επιλέγεις να πας μόνος σου εξ αρχής για να μη σου μείνουν μαζί με τον μεγάλο όγκο που θα φέρει το φορτηγό κατά τη μεταφορά.

Κράτα χώρο στάθμευσης από την προηγούμενη μέρα…

Μπορεί σε κάποιες περιοχές να φαντάζει αδύνατο (βλέπε Παγκράτι, Αθήνα κέντρο κτλ) αλλά χρειάζεται. Δοκίμασε να πας την προηγούμενη μέρα στο καινούριο σου σπίτι και να παρκάρεις μπροστά στο νέο σου μπαλκόνι. Αν δεν τα καταφέρεις ζήτα τη βοήθεια του γείτονα, δεν μπορεί κάποια στιγμή μετακόμισε και αυτός, θα σε καταλάβει. Αν ειδικότερα η πολυκατοικία που μετακομίζεις δεν έχει ασανσέρ ή διαθέτει μικρή σκάλα και τα έπιπλα σου δε χωράνε να περάσουν, ή ακόμα βρίσκεσαι σε όροφο παραπάνω του δευτέρου τότε το πιθανότερο είναι να χρειαστεί αναβατόριο.  Οπότε η θέση στάθμευσης  κάτω από το μπαλκόνι είναι απαραίτητη για να μετακομίσεις.

Ζήτα από τη μεταφορική να σου βρει αποθηκευτικό χώρο…

Αν δεν χωράνε όλα τα πράγματα στο καινούριο σου σπίτι και δεν διαθέτεις εσύ ή κάποιος φίλος σου μια αποθήκη που μπορεί να τα φιλοξενήσει δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ζήτησε από τον μεταφορέα σου να σου βρει χώρο σε μια αποθήκη. Απόθεσε τα πράγματα σου εκεί μέχρι να αποφασίσεις πως θα τα χειριστείς και μην ξεχάσεις να τα καταγράψεις σε μια λίστα που θα έχει την υπογραφή και των δύο σας.

Τέλος μην ξεχάσεις…

Να βάλεις σε μια κούτα τα πράγματα που είναι απαραίτητα την τελευταία μέρα στο παλιό σου σπίτι τα οποία πιθανότατα θα είναι τα ίδια που θα χρειαστείς την πρώτη μέρα στο καινούριο. Καλύτερα κράτησε τα μαζί σου αντί να μπουν στο φορτηγό για να έχεις πιο άμεση πρόσβαση.

Μη διστάσεις…

Να ρωτήσεις  την μεταφορική σου εταιρεία για τυχόν απορίες που μπορεί να έχεις. Εξάλλου είναι επαγγελματίες δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μετακόμιση, συνεπώς είναι λογικό να σου δώσουν την πρακτικότερη λύση για το πρόβλημα σου.

                                                                                                                               Καλή Τύχη